Over mij & Diensten

Omdat standaard saai is

Een wereld waarin vanalles te beleven is

Een verhalen monster

Ik kan hier het standaard verhaal vertellen dat ik als kind altijd al creatief was en dol op tekenen. Wat ook echt zo was, er zijn genoeg foto’s van mij als kind waarop ik al tekenen aan de keukentafel zat, maar dat maakt mij nog niet uniek.

Het was wel een logische keuze voor mij om na mijn middelbare school naar het Grafisch Lyceum te Rotterdam te gaan. Hier studeerde ik Grafisch vormgeving met de specialisme Visualiseren. Binnen deze specialisme kreeg ik een bredere kijk op vormgeving. Ook wilde ik graag saaie informatie aantrekkelijk maken en een echte eye candy ontwikkelen.

Na het GLR was ik nog niet uitgestudeerd en in ging ik naar het AKV| st. Joost om Illustratie te studeren. Tijdens mijn opleiding ontwikkelde ik een nieuwe passie, namelijk portretten en schilderen. Hier werd ik ook verliefd op het proces rondom grafiek, je hebt het proces zelf in de hand maar toch gebeuren er kleine ongelukjes waar je geen invloed op hebt.

Naast dat ik in aanraking kwam met grafiek leerde ik ook de wereld van worldbuilding en storytelling kennen. Deze manier van verhalen vertellen past perfect bij mij. Je neemt de deelnemer helemaal mee terwijl ze zelf actief het verhaal ontdekken.

Hierdoor ontwikkelde ik de projecten “het mystery van koudstaals erfenis“ en mijn afstudeerproject “het monster van Glamis Castle“ waarmee ik in 2018 afstudeerde. Daarnaast heb ik mee mogen helpen aan de ontwikkeling van 3 verschillende escaperooms in Rotterdam.

Voor ieder project wel een oplossing

Dit hebben klanten over mij te zeggen:

Rachel heeft het logo ontworpen en de website gebouwd van mijn bedrijf OntwikkelTalent. www.ontwikkeltalent.eu Dit heeft ze op een professionele manier aangepakt met gevoel voor waar OntwikkelTalent voor staat. Kleurkeuze, stijl en opbouw voelden vanaf het eerste moment goed aan. Een echte aanrader.

Corry Grevel

Eigenaar | Talentontwikkelaar | Trainer | Adviseur

Rachel is een leergierige aanpakker, die alle facetten van het vak zich goed eigen wil maken, daardoor snel breed inzetbaar is en veel werk kan verzetten. Ze blijft rustig, ook bij nadere deadlines, en is een heel plezierige persoon om mee te werken.

Anita Verdonk

Owner, COOKS CrossOver Communicatie

I had the pleasure working with Rachel at Be Involved where she was responsible to transform our functional game designs (as in paper sketches with fork fingers) into graphical artwork triggering high school students. I got to know Rachel as nice and warm person and a very inspired designer. Rachel is a good listener, able to understand clients wishes and being able to improve and transform these wishes into great work. With her communicative skills she easily keeps you involved in the total process and decisions. A real asset to any design team.

Guus Meijer

Founding Partner at Yubu B.V.

Staat jouw project er niet bij?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart