the Monster of Glamis Castle

De eeuwenoude legende ontrafeld.

the Monster of Glamis Castle

In deze puzzelstory vertel ik het verhaal van het mysterieuze kasteel Glamis Castle.

In de kelder van kasteel Glamis is een eeuwenoude kist gevonden, maar door de jaren heen weet niemand meer waar deze voor dient. Het vreemde is ook dat deze niet geopend kan worden en er geen zichtbaar slot op zit. Het is dan ook aan jou de taak om achter het verhaal van deze oude dekenkist te komen. Kan jij het aan?

Examenstuk

Aan de hand van dit project heb ik mijn diploma aan het AKV | st. Joost behaald. Binnen het project onderzoek ik de grenzen van storytelling en worldbuilding. Ik zie liever dat iemand mee kan doen aan een verhaal in plaats van passief luisteren of kijken.

Door het doen onthouden mensen de stof beter en hebben ze meer intresse in het onderwerp. Hierdoor kunnen dit soort projecten ook goed gebruikt worden als lesstof of in de vorm van Serious gaming.

Voor dit project ben ik in de eeuwenoude legende rondom Glamis Castle gedoken. Aan de hand van literatuurstudies, stamboomonderzoek en goed speurwerk heb ik het verhaal zo goed mogelijk willen reconstrueren. Sommige feiten zijn wat mooier gemaakt voor het verhaal, maar ja wie zou dat niet doen. Daarnaast heb ik de hele wereld gebouwd rondom de dekenkist en de verhaallijn uitgezet. Dit betekend dat alle onderdelen zelf gebouwd of ontworpen zijn.

  • Datum30 Juni 2018
Share
Worldbuilding
Storytelling
Illustratie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart